Ga naar hoofdinhoud

Bestaande bouw

Bouwen op plekken waar al mensen wonen of werken? Dat vraagt om een speciale benadering. Daar hebben onze werkzaamheden namelijk meer impact. Toch zorgen we dat wonen en werken gewoon door kunnen gaan. U mag rekenen op een goede planning, heldere communicatie en duidelijke afspraken (die we stuk voor stuk nakomen).

Bekijk recente projecten

Bestaande bouwprojecten in de regio

Benieuwd naar waar we in úw buurt actief zijn (of zijn geweest)? Hier vindt u alle ins en outs van de (bestaande) bouwprojecten in ons mooie Rivierenland.

Opgeleverd
Restauratie Oranjerie Hydepark Doorn Doorn
In opdracht van de Protestantse Kerk Nederland (PKN) restaureerden wij de Oranjerie Hydepark gelegen op landgoed Hydepark in Doorn. Architect: Van Hoogevest Architecten uit Amersfoort.
Opgeleverd
Renovatie woningen Oosterhout Oosterhout
Voor Woonstichting Valburg renoveerden wij 48 woningen in Oosterhout. Het ontwerp was van Architectenbureau Visser en Bouwman.

Woningbouw

Wanneer we huurwoningen onderhouden, renoveren of verduurzamen, betreden we de persoonlijke woonomgeving van mensen. Dat realiseren we ons als geen ander. Uit respect voor hun privacy betrekken we de bewoners van A tot Z. Ze hebben bijvoorbeeld één aanspreekpunt voor al hun vragen en opmerkingen. Want alleen als zij tevreden zijn, bent u het als woningcorporatie ook.

Utiliteitsbouw

Bedrijven, onderwijsinstellingen en ziekenhuizen zijn gebaat bij een zorgvuldig uitgedacht bouwtraject. Denk aan een goed gefaseerde bouw en oplevering, maar ook aan slimme verkeersbewegingen en logistieke processen. Daarom mag u rekenen op een ingespeeld bouwteam, waarmee we flexibel reageren op alles waar uw dagelijkse bedrijfsvoering om vraagt.

Restauratie/renovatie

Monumentale panden vertellen een verhaal. Dat is ons vertrekpunt bij het restaureren of renoveren van uw klooster, kerk of ander monumentaal gebouw. Welke bestemmingen heeft het pand gehad? Welke verbouwingen gingen ons voor? Wat pakken we aan, en welke karakteristieke elementen laten we juist met rust? Zo verweven we uw pand op basis van het verleden in de huidige tijd.

Onze aanpak

Dankzij onze kennis en ervaring weten we hoe het ideale bouwproces eruitziet. Daarom nemen we graag het voortouw: vanaf de eerste bouwvergaderingen tot en met de uiteindelijke oplevering (en daarna).

Stap 1

Welke wensen en eisen heeft u, bijvoorbeeld als het gaat om budget, doorlooptijd of duurzaamheid? Die vormen de basis voor het bouwplan.

Stap 2

We dagen u uit om kritisch te zijn. We schrikken namelijk niet zo snel van uitdagingen en complexiteit. Pas als we allebei tevreden zijn, maken we het bouwplan definitief.

Stap 3

Aan de slag! We bouwen volgens onze afspraken en betrekken bewoners en gebruikers daar nadrukkelijk bij. Goede communicatie is een belangrijke sleutel tot succes.

Stap 4

We leveren uw project op binnen de afgesproken tijd en volgens het vastgestelde budget. En het belangrijkste: we garanderen dat úw klant (de bewoner/gebruiker van het gebouw) tevreden is.

Duurzaam bouwen

Als specialist in verduurzaming leveren we nooit exact wat u vraagt. Liever gaan we verder: we zetten al onze kennis en kunde in om de duurzaamheid van uw gebouw naar een nog hoger plan te tillen. Een onverwacht lage EPC, smart-led-verlichting of extra groen in de vorm van sedumbedekking: het gaat erom dat je kansen ziet – en ze benut.

Bij ieder herbestemmingsproject bekijken we welke materialen we kunnen hergebruiken. Daarmee besparen we niet alleen kostbare materialen, maar verkleinen we ook onze footprint, bijvoorbeeld door minder transportbewegingen (en daardoor een lagere CO2-uitstoot). Zo kan een serie voordeuren uit project A ineens opduiken als nieuwe kozijnen in project B.

De mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid zijn in ieder project anders. Daarom werken we met een energiecoach, die scenario’s op maat presenteert. Het voordeel voor u als opdrachtgever: via onze energie-menukaart bepaalt u tot in de details hoe u investeert het naleven van de wet- en regelgeving voor een energieneutraal 2050.

Contact opnemen Download onze brochure

“Zo verkleinen we onze footprint”

“Bij ieder herbestemmingsproject bekijken we welke materialen we kunnen hergebruiken. Daarmee besparen we niet alleen kostbare materialen, maar verkleinen we ook onze footprint.”

Teunis van Voorthuizen, hoofd bestaande bouw

Actueel

We werken met veel passie aan een aantrekkelijke en leefbare regio. We zijn dan ook trots op onze projecten en onze mensen. Benieuwd naar wat we realiseren? Je leest het in onze nieuwsberichten en blogartikelen.

Meer actualiteiten

Uitbreiding Lingehoeve Diergeneeskunde

Lienden

Uitbreiding Lingehoeve Diergeneeskunde

Herbestemming monumentale school

Tiel

Herbestemming monumentale school

Bouwupdate Vakantiepark Eiland van Maurik

Maurik

Bouwupdate Eiland van Maurik

Download magazine Balans

Jaarlijks brengen wij een magazine uit waarmee we u op de hoogte brengen van ontwikkelingen binnen onze branche en onze organisatie en van de lopende en afgeronde projecten.

Download

Afspraak maken

Heeft u een vraag? Wilt u met ons in gesprek? Of wilt u direct een afspraak maken om te bespreken wat we voor u kunnen betekenen? We staan voor u klaar!

Afspraak maken